header.png

Zwemvijvers

Misschien wel het summum van genieten in de tuin! Is er iets  avontuurlijker dan een duik te nemen in een natuurlijk gezuiverde waterpartij? Neen toch. En dat in je eigen tuin…

Onderhoudsvriendelijkheid: Geef het grootste deel van het onderhoud maar in handen van de natuur. De biologische filtering via een moeraszone zorgt ervoor dat er geen chemische producten  moeten toegevoegd worden. Buiten nu en dan eens stofzuigen, verwijderen van vallend blad, komen er geen steeds terugkerende vervelende werkjes bij kijken. Dus, gedaan met geïrriteerde ogen of slijmvliezen  maar zwemmen en spelen in puur, zuiver water!

Moeraszone: De natuur beschikt nog steeds over de meest gesofisticeerde manieren om water te zuiveren. Een mechanische filtering (het substraat dat als zeef werkt) en de miljarden bacteriën die zich op dit lavabed bevinden, zorgen ervoor dat alle schadelijke stoffen omgezet of verwerkt worden zodat deze weer dienen als voeding voor de planten.

Vijvervorm: Hier zijn veel minder beperkingen dan bijv. voor zwembaden. Een zwemvijver kan een zeer natuurlijke, informele vorm hebben maar kan tevens perfect strak, rechtlijnig of hoekig zijn. 

Verwarming: Het is perfect mogelijk om de zwemvijver te voorzien van een verwarmingssysteem zodat de periode waarin kan gezwommen worden, veel langer kan duren.

Opbouw van een zwemvijver

home